“Când muncești alături de profesionisti, ai siguranta că va ieși un lucru bun. Echipa de machiaj ne-a asigurat un make-up rezistent cu unele dintre cele mai bune truse de machiaj, pensule si foarfece de tuns, iar echipa de costume s-a asigurat că suntem trași la dungă și arătam impecabil pentru public. Asta și multă muncă a făcut ca spectacolul nostru să fie un succes.”

Spectacolul WOLFGANG după Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași, ediția a-X-a, care s-a desfășurat în perioada 5-12 octombrie 2017. Organizatorul principal al evenimentului este Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul“. Reprezentația Teatrului Tineretului a avut loc miercuri, 11 octombrie 2017, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului „Luceafărul”.

Ediția anului 2017 , cu titlul „Orizonturi“, a reunit 500 de invitați din 29 de țări, de pe 6 continente, oferind o serie de „exclusivități naționale“. Pe lângă spectacolele de teatru, au fost și evenimente precum: moment aniversar – „Cântăreața cheală“ și „Lecția“, 60 de ani la Huchette exclusiv la Iași, Expoziţia „Selfie Automaton Exhibition“, câştigătoare a concursului de proiecte pentru pavilionul României de la Bienala de la Veneţia, un spectacol de videomapping şi lasere pe esplanada teatrului, concert de cimpoaie, spectacole stradale, ateliere inovative, lansări de carte și de reviste culturale.

Alături de trupa Teatrului Tineretului, pe scena festivalului vor evolua trupe precum: Bread and Puppet Theater SUA, Lory Hopkins Puppet Theatre Londra, Rocamora Barcelona, Point București, Sydney Puppet Theatre, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul ASOU Graz Austria, Vlinders&Co Figure Teatre Beveren Belgia, Teatrul Țăndărică București, Teatrul EXCELSIOR București, Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Teatrul Odeon București, dramAcum, Teatrul de Umbre Verba Ucraina, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) a fost laureat anul acesta ca „festival remarcabil“ de către comisia de experţi europeni aparținând „European Festivals Association“ de la Bruxelles, în cadrul competiţiei „Europe for Festivals, Festivals for Europe“.